U/19 slog AGF med fornem første halvleg

20. marts 2017 kl. 12:31 af Rasmus Estrup

U/19: AaB-AGF 4-2

Med en rigtig stærk første halvleg vandt AaB 4-2 over AGF lørdag formiddag på kunststofbanen på Hornevej.

Allerede fra kampens indledning var hjemmeholdet dominerende, og i kampens niende minut bragte Mads Stefansen nordjyderne foran 1-0, da han direkte på hjørnespark skruede læderet i netmaskerne.

Trods dominans fra hjemmeholdet udlignede AGF's Oscar Buur på et skud fra kanten af feltet cirka midtvejs i første halvleg.

Kort efter sendte Mathias Johannesen AaB tilbage på sejrskurs, da han efter flot et-to-spil med Mads Stefansen, der med hælen lagde bolden til rette for Mathias Johannesen, gjorde det til 2-1.

Fem minutter senere fik Mathias Johannsen igen nettet til at blafre, da han efter en kort hjørnespark tornede kuglen op i nettaget til 3-1.

Lige før pausen fuldendte Bardhec Bytyqi en stærk første halvleg, da han efter solidt forarbejde af Sebastian Grønning køligt sparkede 4-1-scoringen i mål.

Efter pausen slap AaB let på gashåndtaget, og AGF kom samtidig længere frem og pressede hårdere. Halvlegen var generelt meget lige, men efter 70 minutters spil reducerede gæsternes Mads Mikkelsen, da han flot sparkede et frispark over muren og op i hjørnet til slutresultatet 4-2.

- Første halvleg var rigtig god. Vi var dominerende, og det var en af de bedre halvlege, vi har spillet. Der var rigtig mange ting fra træning, som vi fik bragt i spil. Det var en fed kamp, siger U/19-træner Lars Stengaard, der især glædede sig over, hvilken udvikling spillerne har været igennem.

- Sidste gang vi mødte AGF, sled vi med næb og kløer for at få en sejr. Nu vandt vi mere komfortabelt. Det viser, at vi har rykket os meget på et halvt år, og det må spillerne også være glade for at kunne mærke, siger Lars Stensgaard.

Holdet har nu to ugers kamppause, hvor de kan træne igennem, inden næste udekamp mod Brøndby I.F. 1. april.

U/17: AaB-AGF 1-4

Mens U/19-holdet sejrede, blev det omvendt til et nederlag for U/17-holdet, da de lørdag mødte AGF på Hornevej. Hjemmeholdet var ellers mest nærgående i første halvleg, men en udvisning til Anders Bærtelsen før pausen afgjorde udfaldet.

I første halvleg forsøgte AaB at fremtvinge sig bolden ved at stresse AGF. Det lykkedes flere gange, men de oplagte målschancer udeblev. Bortset fra et enkelt tilfælde, hvor Oliver Klitten fem meter fra kassen hamrede bolden på træværket.

Anders Bærtelsens udvisning i slutningen af første halvleg ændrede kampbilledet, og kort inde i anden halvleg kunne AGF bringe sig foran 1-0, da et indlæg sejlede ind i fjerneste hjørne.

Selvom hjemmeholdet var en mand i undertal, lykkedes det AaB at udligne kort efter, da Mathias Ross Jensen eksekverede en ripost på et frispark uden for feltet.

11 minutter før tid kom AGF dog foran 2-1 efter et hjørnespark. Det tvang AaB til at satse offensivt for at få point, men det gav i stedet bagslag, da AGF i slutminutterne bragte sig på både 3-1 og 4-1.

U/17-holdets næste kamp i U/17 Ligaen er 29. marts mod Vejle.

Reserveholdet tager imod Brøndby I.F.

20. marts 2017 kl. 11:11 af Rasmus Estrup

Spillerne får græs under knopperne, når AaB får besøg på af Brøndby I.F. i Reserveholdsturneringen. Kampen, der begynder klokken 14.00 spilles nemlig på Bane 2 på Hornevej.

Assistenttræner Jacob Friis og udviklingschef Poul Erik Andreasen har valgt følgende startopstilling:

Ivan Lucic

Patrick Kristensen, Kasper Pedersen, Morten Rokkedal, Mathias Andersen (U/19)

Oliver Abildgaard, Robert Kakeeto, Casper Sloth, Anders Harpøth Østergaard

Jannik Pohl, Thomas Enevoldsen.

På bænken sidder U/19 Ligaspillerne Mathias Johannesen, Alexander Tved, Wessam Abou Ali, Mads Stefansen og Nicolaj Jørgensen.

Kampstart er som nævnt klokken 14.00, og alle interesserede er velkomne til at overvære kampen gratis.

AaB TV: Sammendrag af Viborg F.F.-AaB

20. marts 2017 kl. 09:45 af Rasmus Estrup

Bittert nederlag sender AaB på ottendepladsen

19. marts 2017 kl. 19:05 af Rasmus Estrup

Muligheden for en plads i top seks levede før søndagens opgør i Viborg, men AaB, der mod slutningen satsede alt på at snuppe sejren og sjettepladsen, endte i stedet med at tabe 2-1 til Viborg F.F.. Søren Reese bragte hjemmeholdet i front, Jakub Sylvestr udlignede og Serge Déblé afgjorde kampen.

AaB, der spillede i den blå velgørenhedstrøje for Hele Nordjyllands Håndsrækning, fik ellers stor opbakning fra tilskuerrækkerne. AaB og Spar Nord havde sammen købt hele den ene endetribune og givet 2000 fribilletter til de medrejsende fans. Et tilbud, fansene i høj grad tog imod.

Men selvom AaB-fansene havde det lydmæssige overtag på lægterne, havde spillerne ikke på samme måde kontrol på banen. I første halvleg havde nordjyderne svært ved at blive farlige. Den eneste gang det lykkedes før pausen, var efter cirka 13 minutter, og det var samtidig også kampens første store chance.

Jakub Sylvestr blev sendt afsted mod mål i en omstilling, og efter hård kamp om at komme til afslutning fik slovakken afsluttet, men skuddet blev blokeret foran målstregen.

Kort efter fik Jeppe Curth en stor hovedstødschance i den anden ende af banen, men Nicolai Larsen fik viftet læderet til hjørne.

I kampens 20. minut var hjemmeholdet igen farlige med hovedet, og denne gang kunne Nicolai Larsen ikke holde bolden ude af netmaskerne. Efter et kort hjørnespark blev et indlæg sendt ind i panden på Søren Reese, der headede Viborg F.F. foran med 1-0.

Resten af første halvleg forløb uden store chancer, for AaB havde meget svært ved at lirke hjemmeholdets kompakte defensiv op. Derfor var stillingen fortsat 1-0 ved pausen.

Et kvarters tid efter pausen blev der bragt balance i stillingen, da Jakub Sylvestr scorede på straffespark til 1-1.

Straffesparket opstod, efter at Frederik Børsting flot fik sendt Jakub Sylvestr afsted i venstre side. Sylvestr tog bolden til baglinjen, trak ind i feltet, afdriblede Viborg F.F.- forsvaret og blev fældet. Dermed kunne slovakken selv eksekvere sikkert fra 11-meterpletten.

Efter målet forsøgte AaB at presse på for at snuppe sejren og en mulig sjetteplads. I kampens 76. minut var Frederik Børsting tæt på med en afslutning udefra, som Peter Friis Jensen reddede til hjørne. På hjørnesparket fik Sylvestr headet mod kassen, men læderet strøg over.

AaB kom mod slutningen frem til endnu flere chancer i kamp for sejren. I kampens 83. minut var AaB farlige i to omgange. Først prøvede indskiftede Edison Flores lykken inde i feltet, men skuddet blev blokeret. I anden omgang var Jakub Sylvestr tæt på med et hovedstød.

To minutter senere fik AaB den største mulighed for at bringe sig i front. I en omstilling sendte indskiftede Jannik Pohl bolden indover mod bagerste stolpe, hvor en helt fri Frederik Børsting dukkede op. Men Børstings hovedstød gik forbi opstanderen.

I stedet kunne Viborg F.F. udnytte AaB's offensive satsning i kampens 86. minut, da Serge Déblé efter lidt tilfældigheder kunne sende bolden i nettet til 2-1.

Til allersidst smed Hele Nordjyllands Hold alt frem i håbet om at få point, og det gav i stedet Viborg muligheden for dybt inde i overtiden at udbygge føringen, men frit mod mål blev chancen brændt og kampen endte 2-1 til Viborg F.F.

Med nederlaget slutter AaB på ottendepladsen i Alka Superligaens grundspil med 33 point. Dermed kommer AaB i slutspilspulje med Silkeborg I.F. med 30 point, AGF med 25 point og Viborg F.F. med 25 point.

Matchfacts - Alka Superligaen, 26. spillerunde

Viborg F.F. - AaB 2-1 (1-0)
20. minut 1-0 Søren Reese, 62. minut 1-1 Jakub Sylvestr, 86. minut 2-1 Serge Déblé.
Advarsler Viborg F.F.: Erik Moberg (31), Christian Keller (90).
Advarsler AaB: Magnus Christensen (57).
5.501 tilskuere på Energi Viborg Arena.

Viborg F.F. (4-4-2): Peter Friis Jensen, Kristoffer Pallesen, Erik Moberg, Søren Reese, Jonas Thorsen, Jonas Kamper, Alexander Jakobsen (88: Christian Keller), Jeppe Grønning, Søren Frederiksen, Jeppe Curth (59: Serge Deblé), Mate Vatsadze (79: Jung-Bin Park).

AaB (4-4-1-1): Nicolai Larsen, Joakim Mæhle, Markus Holgersson, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann (58: Patrick Kristensen), Marco Meilinger (52: Edison Flores), Magnus Christensen, Rasmus Würtz, Rasmus Thellufsen (76: Jannik Pohl), Frederik Børsting, Jakub Sylvestr.

Dommer: Michael Johansen.