Sejre til U/19, U/17 og Danmarksserien

8. maj 2017 kl. 09:07 af Rasmus Estrup

U/19 Liga: Udesejr på 1-0 over Silkeborg I.F.

AaB tog forårets femte sejr i U/19 Ligaen, da holdet lørdag gæstede Silkeborg I.F.

Nordjyderne dominerede gennem hele første halvleg, hvor holdet både havde godt styr på bolden og på at stå godt defensivt, når hjemmeholdet havde kuglen.

Efter cirka en halv time kom AaB fortjent i front. Med fint opspil blev Wessam Abou Ali spillet helt fri, men Silkeborg-keeperen redede, og Mads Stefansen kunne efterfølgende sparke returbolden i mål.

Efter pausen faldt niveauet fra AaB’s side markant. Alligevel kom holdet frem til tre store chancer, men ind ville kuglen ikke. I den anden ende kunne hjemmeholdet heller ikke få prikket bolden ind, og dermed endte kampen med en AaB-sejr på 1-0.

- Vores førte halvleg er noget af det bedste, jeg har set os spille. Men i anden halvleg spiller vi børnefodbold. Vi spiller som et U/12-hold på bolden. Vi forsøger at lave tunneller de forkerte steder på banen, og vi bruger otte berøringer, hvor vi kun skal bruge én, siger U/19 ligatræner Lars Stensgaard, der glæder sig over endnu en sejr i dette forår.

- Succes avler succes. Til hver kamp har vi en fornemmelse af, at vi ikke taber. Også selv da vi var bagud med to mål i sidste weekend. Der tænkte vi stadig, at det nok skulle gå. Samtidig træner vi også rigtig godt for tiden, siger Lars Stengaard.

U/17 Liga: Sejr på 2-1 ude mod Silkeborg I.F.

Ligesom med U/19-holdet fik AaB også tre point ude mod Silkeborg I.F. i U/17 Ligaen.

AaB’s U/17-hold spillede på græs frem for kunstgræs for første gang i år, og det bar spillet præg af. Boldomgangen to et dyk i niveau, og spillet var fra starten rodet. Derfor valgte AaB at spille mere primitivt og inddrage lange, dybe bolde i spillet.

Det betalte sig efter 28 minutter, da Mikkel Kaufmann Sørensen bragte AaB foran.

Umiddelbart efter pausen fik selvsamme Mikkel Kaufmann Sørensen en friløber, som han misbrugte, og i stedet udlignede Silkeborg I.F. på en omstilling.

Det tvang AaB frem på banen i jagten på alle tre point. Holdet lykkedes også med at producere hele tre 100 procents chancer, inden Jonatan Flindt få minutter før tid med sit første sæsonmål scorede sejrsmålet til 2-1. Mikkel Kaufmann Sørensen lagde bolden af til Jonatan Flindt, som i stedet for at afslutte første gang tog en dribling med fodsålen og efterfølgende køligt udplacerede keeperen.

Dermed fik AaB sin tredje sejr i træk – anden i træk i U/17 Ligaen.

- Vi havde regnet med, at vi gik ind i en resultatmæssig god periode nu, og selvom vi spiller en uskøn kamp, er det dejligt, at vi kan trække alle tre point, siger U/17 ligatræner Adam Harell, der under Jonatan Flindt sejrsmålet.

- Det er fortjent, at han med sit første sæsonmål sikrer os sejren. Han har virkelig taget et stort spring i foråret. Han har grebet chancen, mens vi har været ramt af skader og karantæner, og han har stort set spillet fuld tid hele foråret, siger Adam Harell.

Danmarksserien: Sejr på 3-1 over tophold

Der var lagt op til en svær hjemmekamp for AaB, der lørdag mødte Danmarksseriens andenplads Vatanspor, der er ubesejret i foråret.

Nordjyderne kom også bagud efter et hjørnespark i kampens indledning, men kort før pausen udlignede Johan Ejsing i et kontrastød. Morten Uglebjerg Thomsen satte Johan Ejsing i scene, der på flot vis afsluttede fladt i det lange hjørne til 1-1.

I starten af anden halvleg var Morten Uglebjerg Thomsen ikke i oplæggerens, men målscorerens rolle, da han headede et hjørnespark i kassen til 2-1.

Herefter pressede Vatanspor på for at komme tilbage i kampen, og det gav kontrastød for AaB i den anden ende. Cirka fem minutter før tid var det netop i en kontra, at indskiftede Ellyas Zazi lukkede kampen med en scoring til slutresultatet 3-1.

- Jeg er meget stolt af spillernes indsats. Vatanspor er et fantastisk hold. Det er det bedste hold vi har mødt i foråret, og de spiller både med stor fysik og mange teknisk dygtige spillere. Og selvom vi kommer bagud, formår vi at vinde kampen, og så står vi med syv point i de seneste tre kampe efter at have tabt de første fire kampe i foråret, siger Danmarksserietræner Kenneth Cortsen.

- Vi vinder på en god kollektiv indsats, men det er også afgørende, at vi igen har fået gang i Niclas Lind Sørensen og Oliver Knudsen, samtidig med at Morten Uglebjerg Thomsen laver mål i stimer og lige nu er nummer to på topscorerlisten i Danmarksserien, siger Kenneth Cortsen.

AaB TV: Sammendrag af AaB-Silkeborg I.F.

8. maj 2017 kl. 08:37 af Rasmus Estrup

Nederlag sender AaB på andenpladsen

7. maj 2017 kl. 17:57 af Rasmus Estrup

Søndagens opgør mod Silkeborg I.F. på Aalborg Portland Park endte med et nederlag til AaB på 1-0. Udeholdets Robert Skov scorede kampens eneste mål.

Med nederlaget skifter AaB og Silkeborg I.F. placering i Pulje 2, så AaB ender på andenpladsen og dermed møder førstepladsen i Pulje 1, der lige nu indtages af Randers FC før sidste runde i Pulje 1, der spilles i morgen.

Kampen begyndte som en lettere rodet affære, hvor hverken hjemmeholdet eller gæsterne fik skabt scoringsmuligheder. Silkeborg I.F.'s Robert Skov sendte efter 11 minutter kampens første - ufarlige - afslutning af sted fra distancen.

Derefter fulgte et giftigt fladt indlæg fra udeholdet tre minutter senere, men Nicklas Helenius nåede ikke frem til den.

Kampen skulle 18 minutter frem, før AaB kom frem til holdets første mulighed. En lækker detalje fra Patrick Kristensen førte til et indlæg fra højrebacken. Inde i feltet fik Thomas Enevoldsen hovedet på, men afslutningen gik over.

I kampens 22. minut kunne Silkeborg I.F. så bringe sig foran 1-0. Gennem godt pasningsspil fik gæsterne spillet AaB-defensiven tynd, og Robert Skov blev sendt alene ind i feltet med Nicolai Larsen. Her sparkede Skov klinisk 1-0-scoringen ind ved nærmeste stolpe.

Resten af halvlegen fortsatte uden større muligheder, hvorfor Silkeborg I.F. kunne gå til pausen foran 1-0.

Anden halvleg startede ligesom kampbilledet havde været i størstedelen af første halvleg - med meget spil på midten og uden målchancer.

Til gengæld kæmpede AaB's fans på Aalborg Portland Park bravt for at bringe AaB frem mod en udligning.

Men udligningen udeblev, og Silkeborg I.F. kunne i stedet komme frem til halvlegens første chance efter 66 minutter. Ligesom ved målet og kampens første skudforsøg i første halvleg var det Robert Skov, der stod for afslutningen. Han blev spillet fri i AaB-feltets højreside, men afslutningen mod bagerste stolpe blev flot reddet af Nicolai Larsen.

Med 10 minutter igen var Robert Skov igen farlig foran AaB's mål. Men denne gang blev hans skud blokeret af Jakob Blåbjerg og truede dermed ikke Nicolai Larsen i AaB-målet.

Målscorer Skov fik fem minutter senere igen en glimrende mulighed for at udbygge udeholdets føring. Men et frispark midt for mål og blot en halv meter uden for AaB's felt blev afværget af AaB-muren.

Til allersidst fik AaB sin anden afslutning i opgøret, men hovedstødet fra Frederik Børsting sad lige på Thomas Nørgaard, så kampen sluttede med et fortjent nederlag på 1-0.

Nederlaget betyder, at AaB og Silkeborg I.F. begge ender på 38 point i Alka Superligaens Pulje 2. Silkeborg I.F. snupper puljens førsteplads, mens AaB ender på andenpladsen. Dermed skal AaB op imod førstepladsen i Pulje 1 over to kampe i Europa Playoff.

Lige nu indtages førstepladsen i Pulje 1 af Randers FC inden puljens sidste runde i morgen.

Matchfacts - Alka Superligaen, Gruppespil, Pulje 2, 6. runde

AaB-Silkeborg I.F. 0-1 (0-1)
22. min 0-1 Robert Skov
Advarsler AaB: Jakob Ahlmann (84), Frederik Børsting (87)
Advarsler Silkeborg I.F.: Mikkel Vendelbo (79)
5.565 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-4-1-1): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Marco Meilinger (57: Edison Flores), Oliver Abildgaard, Magnus Christensen (68: Kasper Risgård), Frederik Børsting, Thomas Enevoldsen (72: Rasmus Thellufsen), Jakub Sylvestr.

Silkeborg I.F. (5-4-1): Thomas Nørgaard, Mikkel Vendelbo, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Thomas Salquist, Mikkel Cramer, Robert Skov, Ibrahim Moro, Sammy Skytte, Emil Scheel (78: Nicolaj Agger), Nicklas Helenius (90: Andreas Albers).

Dommer: Dennis Mogensen

Nu er den her!

7. maj 2017 kl. 10:00

Når Hele Nordjyllands Hold kl. 16.00 i dag løber på banen mod Silkeborg I.F. sker det i denne flotte nye hjemmebanetrøje, som er udviklet i samarbejde med hummel.

Trøjen har de klassiske stilrene rød-hvide AaB-striber, hvor der i de røde striber er indlagt tonale kontrasts­­­­triber, der også er gennemgående på trøjens ryg som delvise skyggestriber. Materialemæssigt er trøjen lavet i lækkert, slidstærkt letvægtsmateriale med hummels svedtransporterende BeeCool-teknologi.

Trøjen indeholder også en række ekstra detaljer, herunder en nytænkt, tætsiddende V-hals, samt #HeleNordjyllandsHold trykt i nakken på trøjen.

På indersiden af trøjens ærmesøm op er der med diskret grafik indvendig påtrykt årrækken med AaB’s danske mesterskaber i det ene ærme, mens det andet ærme indeholder årstallene for AaB’s pokaltitler.

Også de velkendte hvide shorts er blevet redesignet til den nye hjemmebanetrøje, og du kan naturligvis bestille hele sættet på webshoppen allerede nu, eller købe det på Aalborg Portland Park i forbindelse med dagens opgør mod Silkeborg I.F.

Her kan du fra kl. 14.00 se, prøve og købe trøjen i AaB Fanshop i foyeren på A. Enggaard Tribunen eller i merchandiseboden ved AaB-tyren foran Weber Tribunen. Ønsker du at købe din trøje med spillertryk på, så bestil den før kampen eller i pausen, så kan du få den færdigtrykte trøje med hjem efter kampen.

Den nye trøje og AaB’s kampe skal opleves i virkeligheden.