AaB foran første Europa-playoffkamp

11. maj 2017 kl. 15:36 af Brian Andersen

AaB har to gange i indeværende sæson besejret randrusianerne med henholdsvis 2-1 og 1-0, og i morgen aften gælder det om at sikre et optimalt udgangspunkt inden returmødet i Randers på onsdag.

AaB’s cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Både vi og Randers FC har i foråret hentet færre point, end vi havde ønsket os, men nu er der så at sige gjort rent bord, hvorfor begge klubber har muligheden for at revanchere sig.

- For vores vedkommende handler det i første omgang om at præstere markant bedre end i vores seneste kamp mod Silkeborg, og vi er bevidste om, at der skal to gode indsatser til for at have en chance for at avancere til næste fase, siger Morten Wieghorst.

- Vi skal i morgen have skabt en god udgangsposition, og vi er velforberedte i forhold til vores modstander og har fokus på at bringe glæde, målrettethed og dedikation ind i vores spil, lyder det fra Morten Wieghorst, der efter torsdagens træningspas har udtaget følgende 19 navne:

1 Nicolai Larsen, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Markus Holgersson, 7 Thomas Enevoldsen, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 16 Magnus Christensen, 18 Rasmus Thellufsen, 19 Marco Ramkilde, 20 Marco Meilinger, 21 Kasper Risgård, 25 Frederik Børsting, 27 Oliver Abildgaard, 31 Joakim Mæhle, 32 Kasper Pedersen og U/19 Ligamålmand Nicolaj Jørgensen.

Anfører Rasmus Würtz er fortsat ukampdygtig.

AaB donerer 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2017 går ubeskåret til Kildehuset Fountain House i Nørresundby, som efter forårets fem første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 27.568 kr.

Tags på denne nyhed

To AaB'ere igen udtaget til U/16-landsholdet

11. maj 2017 kl. 12:29 af Rasmus Estrup

Thomas Albert Christiansen og Jeppe Pedersen er igen blevet udtaget til det danske U/16-landshold. Denne gang er de to spillere udtaget til en UEFA Development turnering i Irland fra 20. til 25. maj. 

Her spiller landsholdet tre kampe. 21. maj skal danskerne op imod Kosovo, 23. maj gælder det Nordirland og 25. maj spiller det danske U/16-landshold mod værstnationen Irland. 

Hverken Jeppe Pedersen eller Thomas Albert Christiansen er ubekendte med det danske U/16-landshold. Begge spillere har optrådt syv gange for U/16-landsholdet.

Senest deltog de to spillere i en turnering i Frankrig i april, hvor Danmark blandt andet slog Brasilien og endte på en fjerdeplads. 

Vidste du om AaB og Randers FC...

10. maj 2017 kl. 13:52 af Rasmus Estrup

- at fredag kl. 20.00 gælder det 33. Alka Superligakamp mellem AaB og Randers FC. Af de foregående kampe er det blevet til 15 sejre til AaB, ni uafgjorte og otte nederlag. Den samlede målscorer er 54-40 i AaB's favør. 

- at den samlede vinder af de to Europa Playoff-kampe mellem AaB og Randers FC skal møde den samlede vinder af kampene mellem OB og Silkeborg I.F. 

- at AaB's seneste kamp mod Randers FC også blev spillet en fredag aften på Aalborg Portland Park. Det skete 25. november 2016, hvor et selvmål af Mads Fenger og en scoring af Frederik Børsting grundlagde en AaB-sejr på 2-1. 

- at AaB også vandt sæsonens første opgør mod Randers FC, da Marco Meilinger scorede sejrsmålet til 1-0 på BioNutria Park 24. juli 2016.

- at udover Frederik Børsting (1 mål) og Marco Meilinger (1) har også Thomas Enevoldsen (2), Kasper Risgård (2), Rasmus Würtz (2) og Jakob Ahlmann (1) tidligere scoret for AaB mod Randers FC i Alka Superligaen. 

- at Alka Superligakampe mellem AaB og Randers FC ofte indeholder mange mål. I de foregående 32 kampe er der blevet scoret 94 mål, hvilket svarer til knap tre mål pr. kamp. I de seneste fire indbyrdes kampe på Aalborg Portland Park er der blevet scoret 13 mål. 

- at AaB er ubesejret i de seneste fire Alka Superligakampe mod Randers FC med tre sejre og en uafgjort. Det er AaB's næstbedste serie mod Randers FC, da AaB også var ubesejret i seks kampe fra september 2010 til maj 2013, hvor statistikken var fire sejre og to uafgjorte.  

- at AaB oftest får point, når holdet scorer kampens første mål mod Randers FC på Aalborg Portland Park. 11 gange har AaB scoret det første mål, og syv af gangene har AaB vundet, mens det tre gange er endt uafgjort. 

- at AaB også var i kamp 12. maj 2016, hvor AaB tabte 2-0 til FC København.

- at det er 27 år siden, at AaB senest spillede en playoff-kamp i Alka Superliga-sammenhæng. I 1990 skulle en plads i Alka Superligaen afgøres over to kampe mod B 1909, og begge kampe endte med sejr til AaB på henholdvis 4-0 og 6-5, så AaB tog plads i den nyoprettede Alka Superliga. 

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB-Randers FC kampinformation

10. maj 2017 kl. 09:22 af Rasmus Estrup

Kampinfo

Spillerunde: Alka Superligaen 33. spillerunde, Alka Superliga Europa Playoff
Spilledato: Fredag 12. maj 2017
Kick-off: kl. 20.00
Dørene åbner: kl. 19.00


Billetter til kampen

Køb dine billetter online her på aabsport.dk eller på kampdagen på Aalborg Portland Park i billethusene, som alle åbner kl. 19.00. 

BEMÆRK: Køber du ståplads-billet til Spar Nord Tribunen på Aalborg Portland Park, så benyt venligst den højre luge i billethuset på hjørnet af Spar Nord og Weber Tribunerne. Denne luge er udelukkende forbeholdt ståpladser.

Har du mistet din billet/sæsonkort, problemer med at printe en billet eller øvrige billetrelaterede problemer, kan du på kampdagen henvende dig i informationen ved Aalborg Portland Parks syd-vestlige hjørne og få hjælp fra en time før kampstart.

Scan din billet fra mobilen

Som noget nyt kan man fra foråret 2017 scanne sine billetter ved indgangen direkte fra mobilen. Du behøver således ikke udskrive din billet hjemmefra.

 

Opvarmning før kampen

Fra kl. 18.00 kan du varme op til kampen ved AaB-tyren foran Weber Tribunen sammen med andre AaB-fans. Her vil der være kolde øl og sodavand, samt lækre grillpølser fra Weber Grillen og live musik. 

Som noget nyt serveres der 0,5 liter kolde special øl foran Weber Tribunen for kun 50 kr. ligesom du naturligvis fortsat kan nyde den populære Rasmus Wurst pølse med bacon og cheddar direkte fra den store Weber Grill.

Twitter og Instagram

Det officielle hashtag for søndagens kamp er #AaBRFC – følg og benyt dette tag for at læse og deltage i nyhedsstrømmen på Twitter og Instagram før, under og efter kampen.

Facebook

Tilmeld dig kampens officielle begivenhed på Facebook via dette link.

Merchandise - køb den nye spillertrøje før kampen

Den flotte AaB Fanshop på A. Enggaard Tribunen åbner kl. 18.00, to timer før kampstart. Her kan du købe masser af forskelligt merchandise, inklusive den nye spillertrøje fra hummel, flag, caps og meget mere.

Merchandiseboden foran Weber Tribunen ved Aalborg Portland Park åbner også kl. 19.00. Kig forbi, og bliv klædt på til kamp med de nyeste spillertrøjer og tøj fra hummel samt naturligvis også halstørklæder, caps m.m.

Mad, drikkevarer og Oddset

Boderne på Aalborg Portland Park åbner samtidig med, at du kan komme ind på tribunerne, nemlig en time før kampstart. I alle boder på Aalborg Portland Park kan der anvendes Dankort.

Uden for Weber Tribunen kan du fra to timer før kampstart benytte vores mobile salgsbod, hvor du også betale med Dankort. Her vil der også være live musik før kampen, så du kan varme op til det vigtige opgør sammen med andre AaB-fans.

I Oddsets bod i det nordvestlige hjørne af Spar Nord Tribunen kan du endvidere spille på dagens kamp. Boden åbner også en time før kampstart.

Transport

Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Hvis du kommer med bus, kan du tage rute 2 mod væddeløbsbanen – stoppestedet hedder Sct. Joseph. Herfra er der to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Du kan også tage rute 16 – stoppested på denne rute hedder Anneberghus. Herfra er der også to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland ParkSe køreplaner på denne side.

Parkering

Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Portland Park.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park.

Handicapforhold

Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Weber Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser. 

Billetter til kørestolsbrugere, som koster kr. 155,- incl. gebyr, kan enten købes online eller i billethusene på Aalborg Portland Park på kampdagen. 

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

God kamp! 

Tags på denne nyhed

AaB sælger Mæhle til KRC Genk

9. maj 2017 kl. 17:32 af Brian Andersen

Joakim Mæhle, der som 12-årig skiftede til AaB fra samarbejdsklubben Østervrå I.F., blev i sommeren 2016 sammen med fem holdkammerater fra sidste sæsons bronze-U/19 Ligahold rykket op i Superligatruppen.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Joakim Mæhle har på få måneder udviklet sig med stormskridt, hvilket både er en cadeau til vores dygtige talentarbejde i AaB og i dette tilfælde også samarbejdet med Østervrå I.F.

- Vores tidligere cheftræner Lars Søndergaard tøvede ikke med at give ”Joa” chancen, og under vores nuværende cheftræner Morten Wieghorst har Joakim Mæhle fremdeles fortsat sin udvikling, hvilket også er resulteret i debut på U/20-landsholdet, siger Allan Gaarde.

- Det er vigtigt for os at understrege, at det har været en prioritet at beholde Joakim Mæhle i AaB i hvert fald yderligere et par sæsoner, hvorfor vi også har stået fast på en umiddelbart høj pris for en 19-årig højreforsvarer, men det har imidlertid været Joakims klare ønske at komme afsted nu, hvilket vi i sidste ende har valgt at efterkomme, da Genk samtidig opfyldte vores økonomiske krav, fortæller Allan Gaarde.

- Selvom vi råder over en stærk spiller som Patrick Kristensen på samme position, så er det naturligvis planen, at Mæhle skal erstattes, og det arbejde er allerede igangsat, slutter Allan Gaarde.

Joakim Mæhle ser frem til efter sommerferien at begynde sit nye fodboldliv i Belgien.

- For det første handler det om at slutte godt af i AaB, hvor jeg har haft syv-otte fantastiske år, og jeg vil gerne takke både mine holdkammeraterne, de trænere jeg har haft undervejs samt alle i og omkring klubben for deres bidrag til min udvikling både som spiller og som menneske.

- Ligeledes vil jeg gerne sige tak til fansene, som fra mit første minut på banen har taget godt imod mig, siger Joakim Mæhle.

- Det er selvfølgelig vemodigt at forlade en klub, man holder meget af, men jeg har kendt til Genks interesse i et stykke tid, og det har været et stort ønske for mig at gribe chancen for et skifte til en udenlandsk klub nu, fastslår Joakim Mæhle.

Joakim Mæhle er inden de forestående Europa-playoffkampe mod Randers FC noteret for 25 officielle kampe og en scoring for Hele Nordjyllands Hold.

Med salget af Joakim Mæhle opjusterer AaB således som meddelt Fondsbørsen 4. maj forventningerne til årets resultat fra et overskud før skat i niveauet 15 mio. kr. til et overskud før skat i niveauet 25 mio. kr. Heri er indregnet investeringer i spillertruppen i det kommende transfervindue i sommeren 2017 og yderligere strategiske investeringer i den kommercielle udvikling af klubben. I de økonomiske forventninger er der ikke indregnet yderligere transferindtægter.

Tags på denne nyhed