Reserveholdet smed sejren i slutminutterne

24. juli 2017 kl. 16:17 af Rasmus Estrup

Det lignede længe en åbningssejr til AaB i Reserveligaen, men med to scoringer til Viborg F.F. i slutminutterne endte kampen uafgjort 2-2. 

AaB, der spillede på hjemmebane, startede bedst og var allerede efter fire minutter tæt på at bringe sig foran 1-0. Gæstespiller Ulrich Donovan Ewolo måtte se sin afslutning reddet til hjørnespark. Et hjørnespark Jakob Blåbjerg forlængede til Jakub Sylvestr, der ramte stolpen. 

Det lykkedes AaB at komme foran 1-0 cirka midtvejs i første halvleg, da Frederik Børsting flot sparkede læderet ind fra kanten af feltet. 

Gæsternes første store chance kom lige før pausen, men Michael Lansing diskede op med en god redning. 

10 minutter inde i anden halvleg gjorde Marco Meilinger det til 2-0. Østrigeren erobrede bolden højt og driblede ind i feltet, hvor han blev tacklet i skudøjeblikket. Han fik kæmpet sig frem til returen og sparket den sikkert ind til 2-0. 

AaB fik i løbet af kampen brugt alle fem udskiftninger, og indskiftede Wessam Abou Ali var tæt på at gøre det til 3-0 både med en halv time igen - efter flot forarbejde fra en anden indskifter, Oliver Klitten, - og efter cirka 85. minutter. 

Men AaB fik ikke lukket kampen, og i stedet kunne Oliver Haurits få minutter før tid reducere til 2-1, inden Morten Beck i tillægstiden udlignede til 2-2 på et straffespark.

- Indtil de sidste 5-10 minutter leverer vi en god, disciplineret indsats og giver stort set ikke en chance væk. Men på grund af trætheden og udskiftningerne bliver vi til sidst mere åbne og begynder at slække i det. Det fører først til reduceringen, og så giver vi et unødvendigt straffe til dem i overtiden, siger assistenttræner Jacob Friis. 

- Det er møgirriterende at starte Reserveligaen sådan. Selvom vi bruger de her reserveholdskampe til også at se de unge spillere an og give dem muligheden for at prøve sig af i et højere tempo, kæmper vi altid for at vinde. Så det er meget ærgerligt, at vi ikke vinder, når vi ellers spiller 85 gode minutter, siger assistenttræneren, der sammen med udviklingschef Poul Erik Andreasen havde valgt følgende startopstilling:

Michael Lansing
Bardhec Bytyqi, Nikolaj Lyngø, Jakob Blåbjerg, Mathias Andersen
Marco Meilinger, Jeppe Pedersen (U/17), Filip Lesniak, Frederik Børsting
Jakub Sylvestr, Ulrich Donovan Ewolo (gæstespiller)

I slutningen af første halvleg måtte Wessam Abou Ali (U/19) erstatte en skadet Ulrich Donovan Ewolo. I pausen kom Mikkel Konnerup (U/19) og Lukas Klitten (U/19) ind i stedet for Jakob Blåbjerg og Jeppe Pedersen. Endelig blev Oliver Klitten (U/19) og Mathias Johannesen (U/19) i løbet af anden halvleg sat ind i stedet for Marco Meilinger og Mathias Andersen. 

Tags på denne nyhed

Reserveholdets opstilling mod Viborg F.F.

24. juli 2017 kl. 10:00 af Rasmus Estrup

Sæsonens første AaB-kamp i Reserveligaen spilles i eftermiddag klokken 14.00, hvor Viborg F.F.'s reservehold kommer på besøg på Hornevej. 

Assistenttræner Jacob Friis og udviklingschef Poul Erik Andreasen starter med følgende startopstilling:

Michael Lansing
Bardhec Bytyqi, Nikolaj Lyngø, Jakob Blåbjerg, Mathias Andersen
Marco Meilinger, Jeppe Pedersen (U/17 Liga), Filip Lesniak, Frederik Børsting
Jakub Sylvestr, Ulrich Donovan Ewolo (gæstespiller)

På bænken sidder U/19 Ligaspillerne Oliver Klitten, Lukas Klitten, Wessam Abou Ali, Mathias Johannesen og Mikkel Konnerup. 

Kampen fløjtes op kl. 14.00.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af AaB-SønderjyskE

24. juli 2017 kl. 08:18 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Stort nederlag i regnvåd affære

23. juli 2017 kl. 16:10 af Rasmus Estrup

Hjemmebanepremieren endte med et stort nederlag for Hele Nordjyllands Hold. Gæsterne fra SønderjyskE vandt søndag eftermiddag med 4-1 på Aalborg Portland Parks våde græstæppe. 

Gæsterne fik efter et kvarter kampens første store skudmulighed. I samme øjeblik, som regnen begyndte at piske ned, mistede Jores Okore bolden på midten af banen, og i forsøget på at rette op på fejlen begik forsvarsspilleren straffespark. 

På straffesparket gik Nicolai Larsen til den rigtige side, men Philip Zinckernagels spark var for yderligt og hårdt til, at AaB-målmanden kunne afværge SønderjyskE fra at komme foran 1-0. 

Umiddelbart efter gæsternes første sæsonmål fik AaB dog også mulighed for at udligne på straffespark. På en høj og dyb bold mod Jannik Pohl kom SønderjyskE-målmanden Sebastian Mielitz for sent og i stedet for at bokse til bolden, boksede han til Jannik Pohls hoved. 

AaB-angriberen tog sig selv af muligheden fra 11-meter-pletten og bragede udligningen sikkert i nettet til stillingen 1-1 efter 18 minutter. 

Perioden med chancer var ikke afsluttet, for efter 20 minutter truede Christian Jakobsen AaB-målet med en kompetent afslutning, som Nicolai Larsen fangede.

Få øjeblikke senere fik Jannik Pohl en stor chance i modsatte ende. Godt AaB-spil førte bolden hen til Rasmus Thellufsen, der med sin førsteberøring sendte Jannik Pohl i en friløber. Men målscorerens afslutning sneg sig lige uden om fjerneste stolpe. 

10 minutter senere - i kampens 31. minut - kom gæsterne foran på ny. Christian Jakobsen kunne sende et indlæg i feltet i AaB's højreside, og indlægget sad lige i panden på Troels Kløve, der headede 2-1-scoringen i netmaskerne. 

Op til pausen fortsatte SønderjyskE med at vise tænder. Først med skudmulighed til Philip Zinckernagel og efterfølgende hovedstødschance til Kees Luijckx.

Men der skulle en chance til Marcel Rømer til, for at gæsterne kunne bringe sig foran 3-1 i kampens 43. minut. Christian Jakobsen formåede, trods pres fra Jores Okore og Kristoffer Pallesen, først at holde fast i bolden i AaB's felt og dernæst give den videre til Marcel Rømer, som sparkede SønderjyskE på 3-1. 

Kort efter pausen var Jannik Pohl tæt på at reducere. Kristoffer Pallesen drev flot bolden frem og spillede den dybt til Jannik Pohl, der fra en spids vinkel i højresiden sparkede læderet i sidenettet. 

Efterfølgende var SønderjyskE farlige i to omgange ved først et hjørnespark og siden et frispark, men i disse tilfælde førte det ikke til scoringer. Det gjorde det heller ikke, da Mikael Uhre vandt en duel over Kasper Pedersen og fandt Christian Jakobsen, der måtte se sin afslutning afværget af Nicolai Larsen. 

Da kampen rundede en times spil, var AaB farlige i flere omgange. Edison Flores tordnede en afslutning mod mål, som blev viftet til hjørnespark. Hjørnesparket blev sendt ind i hovedet på Kasper Pedersen, der headede mod mål, men afslutningen blev flot reddet af Sebastian Mielitz på stregen. 

I stedet kom SønderjyskE foran 4-1 i kampens 65. minut. Simon Poulsen smed et indlæg bagerst i feltet, hvor Christian Jakobsen dirigerede bolden modsat mod forreste stang til Mikael Uhre, der scorede kampens sidste mål.

Dermed tabte AaB sæsonens første hjemmekamp med 4-1 til SønderjyskE. Det efterlader AaB med ét point efter to spillerunder, mens SønderjyskE står med fire point efter to kampe. 

AaB's næste Alka Superligaopgør spilles søndag 30. juli, hvor Hele Nordjyllands Hold gæster FC Nordsjælland. 

 

Matchfacts - Alka Superligaen, 2. spillerunde

AaB-SønderjyskE 1-4 (1-3)
17. minut 0-1 Philip Zinckernagel, 19. minut 1-1 Jannik Pohl, 31. minut 1-2 Troels Kløve, 43. minut 1-3 Marcel Rømer, 65. minut 1-4 Mikael Uhre.
Advarsler AaB: Jores Okore (16), 
Advarsler SønderjyskE: Sebastian Mielitz (18), Marcel Rømer (54)
6.016 tilskuere på Aalborg Portland Park.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann, Edison Flores (74: Frederik Børsting), Rasmus Würtz, Magnus Christensen (74: Filip Lesniak), Rasmus Thellufsen, Kasper Risgård (62: Jakub Sylvestr), Jannik Pohl.

SønderjyskE (4-5-1): Sebastian Mielitz, Ramon Rodrigues, Kees Luijckx, Marc Pedersen, Simon Poulsen, Troels Kløve (90: Rasmus Vinderslev), Niki Zimling, Philip Zinckernagel (82: Emil Scheel), Marcel Rømer, Christian Jakobsen, Mikael Uhre (73: Nicholas Marfelt).

Dommer: Morten Krogh

Tags på denne nyhed