Mød kandidaterne til Hele Nordjyllands Håndsrækning

11. juli 2017 kl. 11:02

Fredag blev de tre finalister til Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2017 offentliggjort her på aabsport.dk. I denne uge sætter vi fokus på hver af de tre finalister forud for afstemningen der indledes på lørdag 15. juli. 

AaB og Spar Nord Fonden donerer to kroner pr. fremmødt tilskuer til klubbens Alka Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park til et godt formål. Pengene bliver halvårligt doneret ubeskåret til et godt formål i Region Nordjylland. 

Børn i Sorg - Sorggrupperne i Aars

Har du mistet din mor, far eller en af dine søskende? Så træder sorggrupperne i Aars til.

At man som barn eller ung skal opleve at miste sin mor, far eller en af sine søskende er ubeskrivelig smertefuldt og får barnet ikke hjælp til at bearbejde den sorg der medfølger, kan det føre til stor ensomhed, at man føler sig forkert, og på længere sigt kan det gå hårdt ud over selvværdet.

Foreningens formål er, at støtte børnene ved at danne et fællesskab, hvor der er frihed til at tale om de oplevelser børnene har haft. Et fristed til at dele tanker, møde andre i samme situation, snakke med personer som ikke lige er barnets tilbageværende forældre, der oftest også er i sorg.

Sorggrupperne i Aars er den frivillige forening som har til formål at hjælpe disse børn og unge i alderen 4 til 18 år med at bearbejde sorgen efter de har mistet en far, en mor eller andet nært familiemedlem. 

Foreningen har eksisteret siden 2005 og allerede hjulpet tæt på 100 børn og unge, med mange tilbagemeldinger fra forældre og børn på at forløbet har betydet meget for børnene og bearbejdningen af deres sorg.

I øjeblikket har foreningen 20 børn og unge i sorggrupperne og man oplever et stort og stadig stigende behov. Derfor har man i 2017 oprettet endnu en sorggruppe så der i alt er tre grupper opdelt efter alder. 

Grupperne ledes af en professionel og dygtig psykolog som har stor erfaring i at hjælpe børnene med at bearbejde sorgen og de følelser og reaktioner der opstår efter et dødsfald. 

Når børnene mødes i deres gruppe hver 14. dag, spiser de sammen og har gruppesamtaler samt samtale med det enkelte barn. Børnene hjælper hinanden ved at dele deres tanker og følelser og på den måde oplever barnet at der er andre der har det og tænker de samme tanker. Det gør at børnene åbner op og at de sammen kan bearbejde sorgen - alt sammen under kyndig vejledning af psykologen. I foreningen oplever man, at det er en dag børnene glæder sig til og ser frem til.

 

Ud over at mødes i grupperne har foreningen også aktiviteter som f.eks. fællesbesøg ved mor, far eller en søskendes grav og derudover har vi den årlige sommerudflugt som sidste år gik til Fårup Sommerland, da man i foreningen finder det vigtigt at børnene også kan få nogle gode og sjove oplevelse.

Læs mere om sorggrupperne i Aars på foreningens hjemmeside www.sorggrupperne-aars.dk eller følg foreningen på Facebook https://fb.me/sorggrupperne 

Du kan give din stemme til Sorggrupperne i Aars når afstemningen til Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2017 sættes i gang på lørdag.

Tags på denne nyhed

Reserveholdskamp mod Thisted FC

11. juli 2017 kl. 09:33 af Rasmus Estrup

Sæsonens første testkamp for AaB's reservehold løber af stablen i eftermiddag klokken 17.00, hvor Thisted FC gæster Hornevej. 

Til kampen har assistenttræner Jacob Friis og udviklingschef Poul Erik Andreasen valgt følgende startopstilling: 

Michael Lansing
Bardhec Bytyqi, Nikolaj Lyngø, Jakob Blåbjerg, Mathias Andersen
Marco Meilinger, Filip Lesniak, Robert Kakeeto, Frederik Børsting
Mikkel Kaufmann (U/17), Mads Davidsen (Danmarksserie)

På bænken sidder Søren Tengstedt (U/19), Anders Bærtelsen (U/19), Mathias Johannesen (U/19), Nicolai Lassen (U/19) og Oliver Knudsen (Danmarksserie).

Kampen spilles på Bane 2 på Hornevej klokken 17.00. 

Tags på denne nyhed

Køb sæsonkort og få det hele med

10. juli 2017 kl. 12:34

Få fast plads på Aalborg Portland Park til alle hjemmekampe i Alka Superligaen og DBU Pokalen, samt en række andre fordele.

Samtidig sparer du masser af penge på billetprisen – helt op til 56 %!

Med priser fra kun 999 kr. for voksne og 499 kr. for børn kan alle være med, når Hele Nordjyllands Hold ruller sig ud på hjemmebane.

Og skulle du alligevel være forhindret i at komme til en kamp eller to, så kan du bare sende din billet direkte videre til en ven via SMS eller e-mail.

Fordele:

  • Din egen faste plads på Aalborg Portland Park
  • Minimum 17 hjemmekampe i sæson 2017/2018 – inklusiv slutspillet i Alka Superligaen
  • Gratis adgang til alle hjemmekampe i DBU Pokalen
  • Spar 10% på fornyelse
  • 2 ekstra fribilletter*
  • 2 loyalitetsdage med overraskelse fra AaB
  • Invitation til pre-season arrangement for sæsonkortholdere i februar 2018
  • Send billetten til en ven hvis du er forhindret i at komme til en kamp
  • Spar op til 56 % ift. billetter købt i løssalg

* Fribilletter kan ikke benyttes til opgør mod FC København og Brøndby I.F.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af FC Hansa Rostock-AaB

9. juli 2017 kl. 08:28 af Rasmus Estrup

Pohl sikrede remis i sidste test

8. juli 2017 kl. 17:21 af Brian Andersen

Efter en skidt første halvleg hvor AaB særligt savnede tempo, blev udtrykket noget bedre efter pausen, og udligningen var da også i underkanten af det fortjente, da Jannik Pohl og indskiftede Filip Lesniak blandt andet også ramte stolpen og overliggeren undervejs.

Efter en stille indledning på opgøret tog tyskerne allerede i det syvende minut føringen, da Soufian Benyamina med en hård, flad afslutning fra kanten af straffesparksfeltet smækkede bolden forbi AaB-keeper Michael Lansing.

Forinden havde Jakub Sylvestr haft en udmærket hovedstødsmulighed efter et indlæg fra højre fra anfører Rasmus Würtz, men efter FC Hansa Rostocks føringstræffer skulle AaB lige bruge nogle minutter på at sunde sig, inden man igen fik fodfæste.

Edison Flores fik en afslutning blokeret, før AaB i det 18. minut var særdeles tæt på en udligning, da Frederik Børsting via et par gode aktioner fik sat Kristoffer Pallesen i scene, hvilket højreforsvareren benyttede til et nydeligt oplæg for Jannik Pohl, der fra en lidt spids vinkel klappede bolden på roden af den nærmeste stolpe.

Blot minuttet senere var Jakob Ahlmann manden bag en ny god AaB-chance, men Jakub Sylvestr headede læderet forbi den fjerneste opstander.

Herefter gik resten af halvlegen reelt i tomgang med som tidligere nævnt mangel på tempo som en afgørende faktor, men det var for AaB til gengæld positivt at se en stærkt spillende Jores Okore i midterforsvaret.

Straks fra anden halvlegs begyndelse fik AaB flyttet bolden hurtigere, og såvel Edison Flores, Kasper Risgård som Rasmus Thellufsen var nærgående, inden en gigantisk firedobbelt chance opstod i det 68. minut, hvor Jannik Pohl (afværget på mållinjen), Kasper Risgård (blokeret på mållinjen), Filip Lesniak (på overliggeren) og Edison Flores (over mål) i nævnte rækkefølge forsømte at bringe AaB på måltavlen.

AaB pressede fremdeles på for at fremtvinge en udligning, og Rasmus Thellufsen fik en god skudchance fire minutter før tid, men afslutningen gik centimeter forbi stolpen.

Et minut før tid kom omsider forløsningen, da Kasper Risgård og især Edison Flores stod for oplægget til Jannik Pohl, som fra en spids vinkel scorede smart.

Udover banens bedste, Jores Okore, gjorde også AaB’s øvrige nyerhvervelser Kristoffer Pallesen og Filip Lesniak en iøjnefaldende figur.

Om en uge gælder det premieren i Alka Superligaen, når FC København venter i Telia Parken.

Matchfacts – testkamp på Rüdiger Lau Stadion i Bentwisch
FC Hansa Rostock-AaB  1-1 (1-0)
7. min 1-0 Soufian Benyamina, 89. min 1-1 Jannik Pohl.

AaB (4-4-2): Michael Lansing (46: Nicolai Larsen), Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Kasper Pedersen (63: Markus Holgersson), Jakob Ahlmann (63: Jakob Blåbjerg), Edison Flores, Rasmus Würtz (79: Oliver Abildgaard), Magnus Christensen (63: Filip Lesniak), Frederik Børsting (46: Rasmus Thellufsen), Jannik Pohl, Jakub Sylvestr (46: Kasper Risgård).

Tags på denne nyhed