Mød kandidaterne til Hele Nordjyllands Håndsrækning

13. juli 2017 kl. 11:48

Fredag blev de tre finalister til Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2017 offentliggjort her på aabsport.dk. I denne uge sætter vi fokus på hver af de tre finalister forud for afstemningen der indledes på lørdag 15. juli. 

AaB og Spar Nord Fonden donerer to kroner pr. fremmødt tilskuer til klubbens Alka Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park til et godt formål. Pengene bliver halvårligt doneret ubeskåret til et godt formål i Region Nordjylland. 

Frivilliggruppen for flygtninge i Skørping og Støvring

Foreningen Frivilliggruppen for flygtninge i Skørping og Støvring er en gruppe, der arbejder for integration af flygtninge i lokalområdet. Foreningen består af ca. 200 frivillige fra lokalområdet og er ledet af en bestyrelse.

Bestyrelsen har kontakt til Rebild Kommune og sprogskolen og får på den måde besked om, når der kommer nye flygtninge til kommunen. Et af vores mål er, at sikre, at der er danske kontaktfamilier til alle.

Hver tirsdag kl. 17 afholdes lektiecafe, hvor man kan komme og gå, som man har lyst og evt. deltage i det emne, som tages op på dagen. Foreningen hjælper gerne med lektier, men har som regel også et emne for dagen, som man snakker med flygtningene om. Indimellem gælder dette også meget praktiske ting som feks., hvordan får vi varmt vand i hanen eller hvordan lægger man et budget. Andre gange øves danske ord eller man leger danske lege og hver gang synges kendte danske sange.

Cykler er vigtige i flygtningenes dagligdag. Derfor samler foreningen brugte cykler ind og reparerer dem, hvorefter de deles ud til dem, der har det største behov. Foreningen har også købt en knallert, der lånes ud til dem, der har sværest ved at komme frem, og som har fået et job.

Dagen kan være lang i et land man ikke kender så godt og hvor vennerne ikke er lige i nærheden. Derfor afholder foreningen mange forskellige arrangementer, såsom:

 • Musikarrangementer med dans og samspil med lokale musikere
 • Madarrangementer, hvor man laver mad sammen med flygtningene, og introducerer dem til danske råvarer
 • Fodboldtræninger
 • Besøg i zoologisk have med nogle af de mange børnefamilier.
 • Hver tirsdag i vintermånederne er der tur til svømmehallen i Arden sammen med en flok unge mænd.
 • Yoga for kvinder
 • Besøg i Rold Skov, hvor mændene har prøvet kræfter med træfældning
 • Grillarrangementer med leg og udendørs sportsgrene som øksekast, træsavning og bueskydning i Rold Skov
 • Pilefletningsarrangementer for kvinder.
 • Besøg i Fårup Sommerland med børnefamilierne
 • Kontaktfamiliearrangementer, hvor de danske familier kan mødes og snakke om de aktuelle problemstillinger, som de hver især sidder med.

Du kan give din stemme til Frivilliggruppen for flygtninge i Skørping og Støvring når afstemningen til Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2017 sættes i gang på lørdag.

Tags på denne nyhed

Okore skifter til nummer 5

13. juli 2017 kl. 09:55 af Rasmus Estrup

Når sæsonen går i gang på lørdag i Telia Parken, løber Jores Okore på banen med trøje nummer 5. Forsvarsspilleren fik ved ankomsten til AaB tildelt trøje nummer 15, men da nummer 5 nu er blevet ledig, overtager Jores Okore det nummer. 

Har man allerede købt en AaB-trøje med Jores Okores navn og hidtidige nummer, kan man kontakte AaB's webshop via bh@aab-as.dk og få byttet den oprindelige trøje til en ny trøje.

Tags på denne nyhed

AaB nedjusterer forventningerne til årets resultat

13. juli 2017 kl. 09:25 af Brian Andersen

Justeringen skyldes primært yderligere omkostninger og investeringer for at realisere klubbens sportslige målsætninger. Der er i de økonomiske forventninger ikke indregnet yderligere transferindtægter end dem, der allerede er realiseret.

AaB’s mission er igennem fodbold at underholde og skabe oplevelser på et økonomisk bæredygtigt grundlag.

AaB’s vision er at være samlingspunkt for hele Nordjylland og til stadighed være en del af toppen af dansk fodbold – både på og uden for banen.

AaB ophæver samarbejdet med Holgersson

12. juli 2017 kl. 15:25 af Rasmus Estrup

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Vi har været glade for den professionelle tilgang, Markus har haft gennem tiden i AaB, og vi sætter pris på den indsats, han har leveret i den forgangne sæson.

- Efter tilgangen af en ny forsvarsspiller i Jores Okore er vi og Markus blevet enige om, at han får mulighed for at finde en anden klub, hvor han kan få fast spilletid, siger sportsdirektør Allan Gaarde.

- Jeg har været glad for tiden i AaB. Jeg har trivedes enormt godt i klubben, og Aalborg er en skøn by. Alle omkring klubben har været venlige og imødekommende, og især holdkammeraterne har været nogle super gode mennesker, så jeg ønsker AaB alt mulig held og lykke fremover, siger Markus Holgersson.

32-årige Markus Holgersson opnåede 31 officielle kampe og tre scoringer for AaB.

Tags på denne nyhed

Mød kandidaterne til Hele Nordjyllands Håndsrækning

12. juli 2017 kl. 14:21

Fredag blev de tre finalister til Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2017 offentliggjort her på aabsport.dk. I denne uge sætter vi fokus på hver af de tre finalister forud for afstemningen der indledes på lørdag 15. juli. 

AaB og Spar Nord Fonden donerer to kroner pr. fremmødt tilskuer til klubbens Alka Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park til et godt formål. Pengene bliver halvårligt doneret ubeskåret til et godt formål i Region Nordjylland. 

Mob din Krop

MOB DIN KROP er en idrætsforening i Frederikshavn kommune for psykisk sårbare borgere, der tilbydes aktiviteter i Skagen, Frederikshavn og Sæby – og ofte er der aktiviteter på tværs af alle tre byer. Det sociale fællesskab prioriteres også rigtig højt i klubben, f.eks. via klubaftener og det, at tage sammen til forskellige sportsarrangementer.

MOB DIN KROP har søgt om Hele Nordjyllands Håndsrækning for at skabe flere muligheder for medlemmerne til at deltage i stævner i Nordjylland, Idrætsfestival for Sindet, instruktørkurser og meget mere.

Desuden vil foreningen gerne tilbyde deltagelse i andre aktiviteter som kan give medlemmerne mulighed for at stifte bekendtskaber med andre klubber relateret til deres sport.

MOB DIN KROPS succeskriterie er lidt anderledes end andre sportsklubber – for man vil nemlig rigtig gerne opnå, at medlemmerne melder sig ind i andre klubber, eller starter på arbejdsmarkedet, når man er parat til det. Det er der mange solstrålehistorier om.

Idræt er den bedste medicin

I MOB DIN KROP udvikler man sig og finder ud af, hvor vigtigt sporten er for krop og sind. Fysisk aktivitet er godt, uanset hvilken form man er i. Men det kan være svært at komme i gang, hvis ”dørtrinnet er meget højt” eller finde ud af hvad det rigtige tilbud er. Derfor arbejder bestyrelsen hele tiden på at tilgodese medlemmernes ønsker og så vidt muligt udvide aktiviteterne efter behov.

Klubbens faste aktiviteter er:

 • Fodbold og floorball
 • Svømning / vandaerobic
 • Indendørs curling
 • Gåture og krolf (halvt kroket og halvt golf)
 • Mountainbike og hverdagscykling
 • Badminton  
 • Volleyball  
 • Yoga

Men et vigtigt parameter er, at vi altid har det sjovt – så har man ikke tid til at være syg.

Du kan give din stemme til Mob din Krop når afstemningen til Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2017 sættes i gang på lørdag.

Tags på denne nyhed