Sejr til U/19 i Randers

27. februar 2017 kl. 10:48 af Rasmus Estrup

U/19: 3-2 udesejr over Randers Freja

Lørdag gik forårssæsonen i gang for U/19 Liga, der med et sejrsmål i sidste minut slog Randers Freja med 3-2 på udebane. 

AaB var kampen igennem bedre end Randers Freja. Men selvom holdet stod godt i sin organisation, betød for mange indviduelle boldtab, at kampen fik en urolig indledning. 

Trods de tekniske vanskeligheder bragte AaB sig foran efter en god omstilling i kampens 34. minut. Anders Harpøth Østergaard sendte en bold i dybden til Marco Ramkilde. Ramkilde oversprintede sin direkte modstander og lagde bolden ind til Wessam Abou Ali, der kunne sende bolden i nettet til 1-0.

Efter pausen kom AaB bedre ud og udbyggede føringen til 2-0 efter 48 minutter. Igen stod Wessam Abou Ali for scoringen. 

Men selvom AaB havde overtaget i kampen, stod der pludselig 2-2. To personlige fejl i forsvaret, hvor tilbagelægninger blev opsnappet af modstandernes angribere, resulterede først i en reducering efter 56 minutter og siden i en udligning efter 60 minutter.

AaB pressede på mod slutningen, og i 90. minut kom sejrsmålet. Wessam Abou Ali snørede to modspillere og fandt Marco Ramkilde, som fra en svær vinkel sparkede bolden højt i mål til 3-2. 

- Generelt er vi bedre end Randers Freja, selvom vi smider for mange bolde i første halvleg og ikke spiller en rigtig AaB-kamp. Anden halvleg kommer vi bedre ud til, og det er egentlig ulogisk, at de får udlignet. Vi får lagt tryk på til sidst og sidder med en fornemmelse af, at chancerne nok skal komme, inden vi scorer et rigtig fint sejrsmål, siger U/19-træner Lars Stensgaard, der glæder sig over sejren. 

- Det er en pivvigtig sejr. I forhold til tabellen lå vi før kampen i et dødvande. Nu har vi krog i midterfeltet. Det er også vigtigt at komme godt i gang fra første fløjt. Endelig er det også vigtigt, at vi vinder med en holdpræstation, hvor det er vores organsation, der dominerer mere end enkelte detaljer fra spillerne. Det lignede mere en seniorkamp frem for en ungdomskamp, siger Lars Stensgaard. 

U/19-holdet spiller næste kamp på hjemmebane mod FCK lørdag 4. marts klokken 17.15. 

U/17: 2-2 ude mod Randers Freja

U/17 Liga startede også foråret på udebane mod Randers Freja, men her blev det trods overtag i spil og chancer blot til uafgjort for AaB. 

AaB var spildominerende, men alligevel bragte hjemmeholdet sig foran efter 9 minutter. Et frisparksindlæg blev eksekveret med et hovedstødsmål, og så var Randers Freja foran 1-0. 

Efter 29 minutter udlignede AaB fortjent ved Lukas Klitten, der køligt satte scoringen ind efter et fikst oplæg af Nicolai Laursen. 

AaB fortsatte sin dominans efter pausen, men kom igen bagud. Denne gang var AaB uopmærksomme på en bold, der passerede gennem feltet, og i bagerste område blev den knaldet i netmaskerne til 2-1 efter 62 minutter. 

Fire minutter senere faldt kampens sidste scoring. Lukas Klitten og Mikkel Kaufmann fik med flot bandespil broderet sig vej gennem Randers Freja, inden Mikkel Kaufmann sendte den flotte udligning i kassen. 

- Randers Freja stod godt organiseret på egen banehalvdel. Det gjorde opgaven rigtig svær for os, fordi vi skulle brodere os igennem 11 spillere på egen banehalvdel, siger U/17-træner Adam Harell. 

- Overordnet set spiller vi godkendt, men vi ville gerne have skabt flere chancer og scoret flere mål. Så det er en følelse af ærgrelse, vi står med nu. Omvendt kom vi bagud to gange, og spillet bød på flere gode sekvenser, hvilket også giver fortrøstning, selvom kampen ender uafgjort, siger han. 

U/17-holdets næste kamp er hjemme mod FCK tirsdag 7. marts klokken 14.30. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af AaB-Silkeborg I.F.

27. februar 2017 kl. 08:06 af Rasmus Estrup

AaB vandt søndag 3-0 over Silkeborg I.F. i en Alka Superligakamp, hvor Jakub Sylvestr scorede hattrick i første halvleg. 

Se sammendrag af kampen på AaB TV øverst i denne artikel.

Tags på denne nyhed

Tragisk hændelse på Aalborg Stadion

26. februar 2017 kl. 18:15

Et hjertestop ramte den 72-årige mand, og trods en øjeblikkelig redningsindsats stod mandens liv desværre ikke til at redde.

AaB’s tanker og kondolencer går til den 72-åriges familie og pårørende.

Æret være hans minde.

Sylvestr-hattrick sikrer stor AaB-sejr

26. februar 2017 kl. 14:48 af Rasmus Estrup

Hele Nordjyllands Hold vandt 3-0 i årets første Alka Superligakamp på hjemmebane. Alle målene blev scoret af Jakub Sylvestr i første halvleg.

Med sejren på 3-0 indtager AaB lige nu Alka Superligaens 6. plads med 32 point. 

Allerede efter ti minutters spil var Jakub Sylvestr på pletten første gang til at bringe Hele Nordjyllands Hold foran 1-0. Joakim Mæhle gik ind i feltet i højre side, lagde bolden til rette for Magnus Christensen, der sendte bolden ind mod Jakub Sylvestr, som headede scoringen i mål.

Fem minutter senere var AaB tæt på at øge føringen efter et fremragende angreb. Joakim Mæhle og Rasmus Thellfusen fik sammen spillet udeholdets defensiv tynd i AaB's højre side, og fra en position inde i feltet fandt Thellufsen Jakub Sylvestr, der lagde bolden af til Frederik Børsting, som sparkede bolden over mål.

De følgende minutter var Silkeborg I.F. farlige. Først ved Jens Martin Gammelby, der trykkede af fra distancen, men Nicolai Larsen fik afværget skuddet. Målmanden var igen på plads i kampens 20. minut, da Andreas Albers fik en stor chance.

I kampens 21. minut tøvede Jakub Sylvestr ikke med at bringe AaB foran 2-0 med sit andet mål i kampen. Joakim Mæhle fandt angriberen, der inde i feltet først afdriblede Simon Jakobsen for dernæst at afslutte hårdt og fladt i fjerneste målhjørne. 

Efter 40 minutter fuldendte Jakub Sylvestr et ægte hattrick, da han scorede sit tredje mål i streg i samme halvleg. 

Denne gang vandt han selv bolden på midten af banen. Den sendte han straks videre til Frederik Børsting, som kort efter afleverede læderet tilbage til en helt fri Jakub Sylvestr, som igen sparkede hårdt og fladt mod modsatte målhjørne. Denne gang med venstrepoten, og bolden gik i mål via stolpen til 3-0. 

Dermed scorede slovakken tre mål på 41 minutter, og han er nu oppe på fire Alka Superligascoringer på to kampe. 

Efter pausen kom der mere ro på spillet, og indledningen af halvlegen bød ikke på mange store chancer. Tættest på en chance kom Rasmus Thellufsen, da han efter 55 minutter leverede nogle fine driblinger i AaB's venstre side og kom frem til en afslutning, der gik i sidenettet. 

 

I kampens 77. minut fik AaB's Jakob Blåbjerg muligheden for at udbygge føringen. Et godt frispark fra Edison Flores sad lige i panden på forsvarsspilleren, som headede bolden i sidenettet.

Fem minutter senere var AaB igen tæt på 4-0, men Rasmus Thellufsens afslutning blev reddet af Thomas Nørgaard i Silkeborg-målet. 

Med sejren indtager AaB 6. pladsen i Alka Superligaen med 32 point foran SønderjyskE, der har 30 point og senere søndag tager imod Brøndby I.F. 

AaB's næste hjemmekamp er allerede på torsdag, hvor Silkeborg I.F. igen kommer på besøg. Denne gang i pokalturneringen. 

Matchfacts - Alka Superligaen, 23. spillerunde

AaB-Silkeborg I.F. 3-0 (3-0)
11. minut Jakub Sylvestr, 21. minut Jakub Sylvestr, 41. minut Jakub Sylvestr.
Advarsler AaB: Rasmus Würtz (30), Marco Meilinger (37), Jakub Sylvestr (87).
5.310 tilskuere på Aalborg Stadion. 

AaB (4-4-1-1): Nicolai Larsen, Joakim Mæhle (64: Patrick Kristensen), Markus Holgersson, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Marco Meilinger (60: Jannik Pohl), Rasmus Würtz, Magnus Christensen, Rasmus Thellufsen, Frederik Børsting (72: Edison Flores), Jakub Sylvestr.

Silkeborg I.F. (4-4-2): Thomas Nørgaard, Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Gustav Dahl, Robert Skov, Ibrahim Moro, Sammy Skytte (79: Mikkel Vendelbo), Davit Skhirtladze, Andreas Albers (54: Emil Scheel), Nicklas Helenius (72. Nicolaj Agger).

Dommer: Sandi Putros