Nederlag i Danmarksserien til Holstebro

14. august 2017 kl. 13:41 af Rasmus Estrup

Efter nederlag i første kamp skulle AaB forsøge at revanchere sig i sæsonens andet opgør i Danmarksserien, da Holstebro Boldklub gæstede Hornevej fredag aften. Revanchen udeblev dog, og AaB tabte 2-1. 

Det startede eller rigtig godt for nordjyderne, da Kasper Emil Kristensen bragte holdet i front efter 11 minutter. Morten Uglebjerg Thomsen headede en dyb bold af sted til Kasper Emil Kristensen, der flot satte 1-0-scoringen i nettet. 

AaB spillede kampen igennem glimrende og kom frem til mange chancer, men efter pausen blev et frispark fra Holstebro afrettet af muren, og så stod der 1-1. 

Med lidt over et kvarter tilbage på dommerens ur fik AaB mulighed for et godt rush frem ad banen, men for mange AaB-spillere gik med i fremstødet, hvilket gav bagslag, da bolden blev tabt, for så manglede der spillere defensivt, og i stedet kunne Holstebro Boldklub bringe sig foran 2-1. 

Mod slutningen pressede AaB godt på og kom frem til pæne chancer, men målet udeblev, og kampen endte 2-1. Holdet står derfor uden point efter to kampe. 

- Spillet var rigtig godt. Det er positivt og vigtigt at tage med i bagagen, men det kan vi ikke leve af. Vi er nødt til at få point, siger Danmarksserietræner Kenneth Cortsen. 

- Vi er rigtig trætte af, at vi taber kampen. Men sådan er fodbold, når vi ikke scorer på flere af vores mange chancer, og vi ikke træffer de rigtige beslutninger, som ved deres andet mål hvor vi ikke har et tilstrækkeligt restforsvar, siger Kenneth Cortsen. 

Tags på denne nyhed

Tre mand returnerer efter skader

13. august 2017 kl. 15:26 af Brian Andersen

AaB skal forsøge at følge op på sidste uges præstation, hvor det efter en god indsats i Odense sluttede 0-0 mod OB.

AaB’s cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Vi ser frem til en kamp med meget på spil, for udover de tre point er der jo også tale om et spændende lokalopgør, hvilket selvfølgelig er en ekstra dimension for både spillere og fans.

- Det siger sig selv, at vi vil gøre alt for hurtigst muligt at hente sæsonens første sejr, og kunsten bliver at følge op på sidste uges præstation, hvor vi med god disciplin skabte en defensiv base, der var grundlaget for, at vi også fremad banen fik kreeret de muligheder, der skulle til for at vinde kampen, siger Morten Wieghorst.

- Vores chancer arbejder vi hårdt på at omsætte mere effektivt, men vi er også bevidste om, at der venter os en svær kamp mod et rutineret Hobro-mandskab, der har fået en flot indledning på sæsonen såvel resultat- som præstationsmæssigt. Eksempelvis var Hobro i sin seneste udekamp mod FC København decideret uheldige med ikke at hente alle tre point, konstaterer Morten Wieghorst.

- Vi tror dog på, at vi med udgangspunkt i at have fundamentet på plads også har redskaberne, der kan afgøre tingene til vores fordel i morgen aften, og vi glæder os meget til opgøret, siger Morten Wieghorst, der efter søndagens træningspas har udtaget følgende 20 navne:

1 Nicolai Larsen, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 16 Magnus Christensen, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Marco Meilinger, 21 Kasper Risgård, 23 Filip Lesniak, 24 Nikolaj Lyngø, 26 Robert Kakeeto, 32 Kasper Pedersen, 33 Bardhec Bytyqi og U/19 Ligamålmand Markus Iversen.

På skadeslisten hos AaB er Frederik Børsting, Yann Rolim, Oliver Abildgaard og Michael Lansing, mens Marco Ramkilde i bestræbelserne på at blive kampklar efter sin skade har trænet med i hele den forgangne uge.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2017 går ubeskåret til Børn i Sorg – Sorggrupperne i Aars, som efter efterårets første hjemmekamp allerede er sikret en donation på 12.032 kr. Køb i forsalg din billet her.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Fanbesøg til træning

12. august 2017 kl. 17:03 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og Hobro I.K…

12. august 2017 kl. 10:45 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer syv mellem AaB og Hobro I.K. Statistikken siger fire sejre til AaB, én uafgjort og ét nederlag samt en målscore på 15-2 i AaB’s favør.

- at AaB har holdt Hobro I.K. fra at score i de fire seneste indbyrdes Alka Superligaopgør, der er endt med sejr til AaB i alle fire tilfælde. Tillige har AaB scoret ikke færre end 14 mål i disse fire kampe svarende til gennemsnitligt 3,5 mål pr. kamp.

- at klubberne senest mødte hinanden 10. april 2016, hvor to scoringer af Nicolaj Thomsen sørgede for en 2-0 gevinst til AaB i Hobro.

- at det seneste indbyrdes møde på Aalborg Portland Park 1. november 2015 sluttede 6-0 til AaB efter fuldtræffere af Kasper Pedersen, Thomas Enevoldsen, Mathias Thrane, Rasmus Jönsson og to gange Rasmus Jönsson.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Kasper Pedersen (1 mål) også Kasper Risgård (1 mål) tidligere været på måltavlen for AaB i et Alka Superligaopgør mod Hobro I.K.

- at der har været flere end 8.000 tilskuere til hver af de tre tidligere Alka Superligakampe mellem AaB og Hobro I.K. på Aalborg Portland Park. Rekorden lyder på 9.923 tilskuere til det første indbyrdes Alka Superligaopgør mellem de to klubber i oktober 2014. Foreløbig er der til mandag aftens spændende kamp flere end 7.000 billetter ude. Køb i forsalg din billet her.

- at kampens første mål har i de seks hidtidige Alka Superligakampe mellem AaB og Hobro I.K. haft betydning for kampens endelige resultat. I de fire kampe, hvor AaB har scoret først, er kampen endt med sejr til AaB; i de to andre kampe, hvor Hobro I.K. har scoret først, er kampen endt uden sejr til AaB (0V-1U-1T).

- at hvis AaB taber til Hobro I.K., vil det være fjerde nederlag i træk på hjemmebane i Alka Superligaen. Det vil i givet fald være en tangering af AaB’s Superliga-klubrekord sat i august-oktober 2010.

- at AaB er uden sejr i de seneste ni Alka Superligakampe, der er endt med tre uafgjorte og seks nederlag. Hvis det heller ikke bliver til sejr mod Hobro I.K., vil det være første gang siden april-juli 2009, at AaB ikke vinder i ti Alka Superligakampe i træk.

- at AaB er uden nederlag i de seneste otte Alka Superliga-hjemmekampe afviklet en mandag. Siden august 2015 har AaB spillet otte mandagskampe i Aalborg, der således er endt med seks sejre og to uafgjorte.

- at AaB’s Jores Okore med spilletid mod Hobro I.K. kan passere 75 Alka Superligakampe, hvoraf 65 har været for FC Nordsjælland og fem for FC København. Jores Okore fyldte i øvrigt i går, fredag, 25 år.

- at AaB er ubesejret i den bedste række på datoen 14. august. De seks tidligere tilfælde resulterede i tre uafgjorte og tre sejre, heriblandt de to seneste optrædener på denne dato i 1994 (sejr over Ikast FS) og 2005 (sejr mod Esbjerg fB). Dysten 14. august 2005 mod Esbjerg blev vundet 2-0 på Aalborg Portland Park efter scoringer af Kasper Risgård og Thomas Enevoldsen.

- at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2017 går ubeskåret til Børn i Sorg – Sorggrupperne i Aars, som efter efterårets første hjemmekamp allerede er sikret en donation på 12.032 kr.

- at du i forsalg kan købe din billet til opgøret mod Hobro I.K. her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Pedersen før Hobro I.K.

11. august 2017 kl. 15:45 af Rasmus Estrup