Om Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde

I efteråret 2017 gik de tre nordjyske licensklubber Hjørring IF, Hobro IK og AaB sammen, og dannede et nyt talent- og klubsamarbejde under navnet Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde.

Grundstenen i starten af projektet var de tre tildelte Topcentre fra DBU, og dette blev hurtigt udvidet til et samlet samarbejde om talentudviklingen af nordjyske U10-U12 drengespillere med overdragelse af den tidligere AaB Talentskole til i FNF-regi under det nye navn Talent- & Teknikskole.

I dag består Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde ikke blot af samarbejdet om talentudviklingen af nordjyske U10-U12 drengespillere - men af hele klubsamarbejdet i Nordjylland. Det betyder, at Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde hver dag arbejder på at løfte både fodbolden og klubberne i Nordjylland - med primært fokus på drengesiden i U8-U12.

Hvorfor har tre konkurrerende klubber, som til dagligt konkurrerer om point og tilskuere, valgt at slå sig sammen om et sådant samarbejde?

I Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde tror vi på, at vi ved at samarbejde om at løfte fodbolden i Nordjylland hver især kan opnå en større fordel i konkurrencen mod andre regioners licensklubber, end hvis vi også skulle have konkurreret mod hinanden intern i Nordjylland. Samtidig er det overfor omverdenen en understregning af, at vi værner om de nordjyske traditioner, klubber/foreninger og fodboldspillere. Nordjylland er vores region, og her hjælper vi hinanden.

I arbejdet med at udvikle fodbolden og klubberne i Nordjylland udbyder Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde i samarbejde med AaB, Hobro IK og Hjørring IF en række tilbud til partnerklubberne, som frit kan benyttes.

Disse tilbud er opdelt i fire kategorier, så vi altid kan sikre, at der er noget for alle interessenter i og omkring Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde. De fire kategorier er; Talentspiller, Breddespiller, Træner og Klub. Derudover er det allerede nu på tegnebrættet, at der i den nærmeste fremtid skal en femte kategori på; Forælder.

De forskellige tilbud der tilbydes i Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde, kan der læses mere om i vores Partnerklubmagasin eller her.

På trods af sin korte levetid er Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde allerede blevet en rigtig stor organisation med tusindvis af interessenter på tværs af de tre hovedklubber og mere end hundrede partnerklubber. Det betyder selvfølgelig også, at der dagligt er en hel del kommunikation og koordinering på tværs af især de tre hovedklubber.

I Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde er der nedsat en styregruppe, som mødes regelmæssigt, og tager de vigtigste beslutninger om den videre udvikling og drift af organisationen. Denne styregruppe består af en række ledende personer fra alle tre hovedklubber, en række fodboldfaglige personer samt en koordinator af den daglige drift af Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde.

Udover personerne i styregruppen beskæftiger Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde mere end 40 trænere og ledere under de forskellige tilbud. Forskellige sponsorer bidrager også til driften.

'