Trænermanualer

Trænermanualerne er til træneren for U8-U12 drenge, og skal være et værktøj, som både letter arbejdstimerne for træneren samt hæver træningsniveauet.

Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde har en vision om at være med til at udvikle samtlige drengespillere i årgangene U8-U12 i Nordjylland. Første skridt i den retning er at få uddannet partnerklubbernes trænere, og give dem redskaberne til at kunne lave træning af endnu højere fodboldfaglig kvalitet på en simpel og effektiv måde.

Det primære initiativ er vores nye trænermanualer, hvor der er udarbejdet en unik version til hver årgang i U8-U12. Med trænermanualerne ønsker vi at gøre det muligt for alle trænere at afvikle en fodboldtræning med høj fodboldfaglig kvalitet uden at have et større kendskab til fodbold. Det er derfor ikke for at presse noget ned over hovedet på de trænere, som ønsker at gøre det selv, eller ønsker at prøve forskellige ting af. Trænermanualerne skal udelukkende ses som en hjælp og inspiration til at højne den fodboldfaglige kvalitet af egen træning.

Trænermanualerne er opbygget med sektionerne: Spillestil (5- og 8-mands), 10 gode råd til træningen, 10 gode råd til kampen, Årets tema (Visuel Perception), forældrehåndtering samt 4-6 komplette træningsprogrammer for den enkelte årgang, som er udarbejdet af de fodboldfagligt ansvarlige hos Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde. Ved hver øvelse i træningsprogrammerne er placeret en QR-kode, som kan scannes med en mobiltelefon, hvorefter man automatisk bliver sendt over på YouTube til en video af øvelsen.

Trænermanualerne er et gratis tilbud til partnerklubberne, og hver partnerklub får tilsendt ét fysisk eksemplar pr. årgang i U8-U12 drenge. Trænermanualerne bliver hvert år revideret, så de følger udviklingen i fodboldspillet.